vineri, 23 mai 2008

One World

Indrazneste sa privesti!

In saptamana ce urmeaza Institutul Ceh va gazdui Festival de Film documentar dedicat drepturilor omului.


Traficul de persoane nu e doar o poveste spusa pentru femeile needucate(potentiale victime). Traficul de persoane se intampla oriunde…oricand..si se poate intampla oricui.
Unul dintre filmele pe care le-am tradus se numeste Sex Slaves..firul povestii se leaga de intamplarea unei femeii ce ajunge sa fie vanduta de un prieten de familie. Reteaua de trafic este ramificata in special in partea balcanica a Europei. Cu toate acestea…marturii ale unor fete traficate in Anglia, Olanda, Cananda, stau drept dovada ca piata sclaviei sexuale nu cunoaste granite.

Iata cateva pasaje din film:

“Aceste femeii au fost traficate în Vest. Între 3000-4000 pe an, în Canada. În SUA sunt între 20-25000 pe an. Europa însă destinaţia principală, către Germania se îndreaptă aproape 80000, între 40-50 de mii în Olanda, Spania, Italia şi Turcia. În toate aceste ţări femeile sunt traficate. Oriunde este un bărbat promiscuu, sunt femeii vândute.

OKSANA: Aveam între 8-15 bărbaţi pe zi. Erau 22 de fete într-un apartament cu 3 dormitoare şi fiecare fată erau bătută cel puţin odată pe lună. Unele fete au încercat să se arunce pe fereastră şi şi-au rupt mâinile şi picioarele.”


Sa traduci filme ce au drept tema traficul de fiinte umane, ororile razboiului din Congo, mutilarile genitale, abuzul soldatilor fata de copiii…reprezinta o experienta in sine.

Iar daca refuzi sa vezi, daca nu vrei sa stii, asta nu inseamna ca lucrurile acestea nu se intampla.

Va invit la festival in perioada 27 mai-1 iunie
Pentru mai multe detalii : http://www.oneworld.ro

Niciun comentariu: