duminică, 11 mai 2008

8opt n9oua 89....fierbinte dupa '89




E o piesa fascinanta. E un amalgam ciudat de nou, ceva foarte nou si ceva si mai nou. Imi place mult sa merg la piese de teatru moderne,ce se desfasoara intr-un spatiu ce incalca granita dintre scena si spectatori.
Piesea aceasta se joaca chiar langa tine. Spectacolul incepe cand vecinul din dreapta, te anunta sovaielnic “Piesa a inceput…a inceput de 10 minute. Da ,asa incepe..cu luminile pe dvs’. Se aluneca usor de la confesiune, la monolog, la sceneta si nu in cele din urma la un dialog activ cu spectatorii.
E greu sa descrii starile pe care le traiesti in timpul piesei…de la euforia hohotelor de ras, la amaraciunea usor comica ca asisti la o scena de cearta intr-o familie, apoi intre doi indragostiti, sau la confesiunea unui actor ce joaca dupa cum ii scrie dramaturgul.

Exista un permanent dialog intre actori si spectatori pe intreg parcursul piesei. Spectacolul incepe “De ce ati venit la teatru? De ce la aceasta piesa?”. Actorii sunt imprevizibili, pun intrebari, cer sfaturi, te invita chiar sa joci alaturi de ei.(pe bune!)

Una dintre cele mai spumoase scene este aceea cand actrita Isabela Neamtu isi intraba publicul daca o recunoaste. “Atentia, se inchid usile. Urmeaza statia Izvor cu peronul pe partea dreapta”. Da, ea este vocea “de la metrou” . Apoi…ca s-o tii minte…te invita sa-i atingi sanii (unii chiar o fac). Scena e delicioasa…pentru ca actita recunoaste ca barbatii si-ar dori femeii voluptoase, cu tzatze mari pe care sa-si puna capul si s-adoarma vasand la o alta lumea. La final….spune ca ea stie sa faca multe,,,sa recite pozeii, pentru ca ii plac mult poeziile…dar poate in alt spectacol…..


Invitatia la spectacol!

Vreţi un spectacol cu poveşti romantice şi lacrimogene? Nu veniţi aici!
Vreţi o comedie drăguţă şi călduţă care să vă adoarmă? Rămâneţi acasă cu televizorul!
Vreţi un spectacol snob şi preţios? Nu, nu, aţi greşit adresa!
Vreţi să aflaţi ce mai e nou? Vă interesează un spectacol care să vă privească personal? Premieră absolută la puterea cinci, sună tentant? Cinci dramaturgi noi v-au studiat şi au scris pentru voi cinci piese care nu s-au jucat niciodată.
Aveţi curajul să vedeţi ce au gândit? Vă aşteptăm!
Ana Mărgineanu

Niciun comentariu: