marți, 8 aprilie 2008

Portret

O femeie extraordinar de frumoasa

I-am zarit ochii mari, negri, inrositi parca de lacrimi, in multimea ce se imbulzea in metrou. Statea intr-un colt. Ochii ei fardati in nuante sterse de gri si negru priveau in jur c-o nonsalanta detasare. Avea buzele de culoarea unei visine coapte. Era un contrast ciudat intre ochii ei rosii, parca plansi, si buzele ce emanau atata senzualitate.

Cu greu ma abtin sa n-o privesc insistent. Parul negru, prins neglijent ii cade pe umeri. In contextul acesta, prezenta ei pare usor demodata, imi da o impresie de tinara venita din alta epoca...si ma trimite cu gandul la perioada anilor '80. Poarta o camasa alba, usor trasparenta ce lasa se se intrevada conturul sutienului. In mana dreapta isi tine poseta...da, o poseta mica, neagra cumparata parca dintr-o consignatie de pe Lipscani sau dintr-o pravalie de antichitati. Tivul fustei negre usor incretit ii ajunge pana sub genunchi. Pe fusta sunt mici buline albe picurate parca de pe bluza. Poarta pantofi negri.

Uitandu-ma la ea, ma frapeaza frumusetea pe care o degaja, amestecul de puritate, senzualitate si eleganta.

Ma gandesc ce nume o fi avand....cred ca Otilia...da, Otilia lui Calinescu

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna!
Interesanta descriere,dar sa stii ca absolut orice femeie ascunde un petic de frumos in sinea ei..."otilia"(hai sa'i spunem asa daca esti de acord) a stiut cum sa si'o scoata in evidenta, profitand de faptul ca frumusetea este primul dar pe care natura il face femeii si tot primul pe care il cere..este doar o calauza a sufletului tanar...o ai si n'o mai ai, consumatum est!
sa stii ca scrii fain, se vede ca urmezi jurnalismul...apropo "But what is the difference between literature and journalism?
…Journalism is unreadable and literature is not read. That is all. (Oscar Wilde)"
...vad ca reusesti sa spargi gheatza in ambele privintze! tine'o tot asa si succes!