duminică, 23 martie 2008

Un altfel de oras

Imaginati-va un oras astfel:

• Un mic oras de provincie….un oras care nu se grabeste. In acest oras poti merge linistit pe strada, te poti plimba chiar si fara casti in urechi- zgomotul nu te surzeste. E liniste

• Apoi, ganditi-va la un oras fara cozi kilometrice de masini, unde autobuzele nu se lasa asteptate ba chiar merg cu viteza. Un loc in care poti ajunge cu masina dintr-un loc in altul fara sa injuri la fiecare semafor (aici oamenii nu gonesc pe strazi).

• In plus, poti lejer sa mergi la C.E.C , sa-ti platesti facturile…sa intrii in 2 magazine si asta fara sa pierzi doua zile la cozi si in trafic

• In parc nu trebuie sa stai la coada sa iti cumperi floricele, seminte,bere si vata de zahar (parcul e parc nu e balci). In plus, nu trebuie sa faci slalom printre plimbareti-e loc pentru toata lumea!

• Oamenii sunt politicosi, cu mult bun simt si cu cei 7 ani de acasa. Nu se izbesc de tine cand mergi pe trotuar si nu se grabesc sa-ti fure locul de la coada, spunand ca erau acolo inainte ta. E adevarat, vorbesc moldoveneste...dar vorbesc corect fara aere si accente de “capitalist”. Aici verbul “A fi” se conjuga corect si aproape nimeni nu se chinuie sa para ce nu este.

PS: Acest oras chiar exista...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Stiu locul asta. E orasul meu, al nostru. Al diminetilor tacute de liceu, al noptilor agitate la tine acasa, al framantarilor dupa iubirile din Bucuresti.
Orasul in care trebuie mereu sa revii pentru ca ai uitat acolo o parte din tine.

Sabina spunea...

Au ramas prea multe acolo... mi-e dor...