joi, 26 martie 2009

Portret de couchsurfer!

Eloi sforăie uşor şi doarme dus. Îşi ţine o mână lipită de frunte şi genunchii aproape de piept. Pe mâna stângă poartă multe brăţări împletite, din piele sau din sfoară colorată. Ştiu că una dintre ele e făcută de o tânără din Cambogia.
Înainte de a adormi, a mâncat o ciocolată autentic romanească cu rom. Se gândea că ar putea să se îmbete din 10 bucăti. Şi-a actualizat jurnalul de călătorie de pe facebook. A trecut prin şocul caselor de schimb din aeroport şi a călătoriei cu taxiul de Bucureşti. "Casele de schimb îţi promit că au acelasi curs ca la bancă, iar taximetriştii că-ţi oferă o călătorie la un preţ bun. Ha-ha, tocmai am pierdut 20 de euro".

Are multe planuri. Vorbeşte tare în autobuz, cică din cauza nasului înfundat :) Cască mai mereu şi nu-şi pune mâna la gura. I-am explicat că-i văd măselele. A înţeles aluzia. In Spania se crede că toţi românii sunt ţigani, sau că toţi ţiganii sunt români. Nu se descalţă când intră în casă. Face poze la lucruri neînsemnate din Bucureşti, şi-şi ţine aparatul în geantă, să nu pară un turist. Repetă după mine când vorbesc cu vânzătoarea la magazin, şi vrea să înveţe cuvinte româneşti. E amuzant.

2 comentarii:

Vecina De Blog spunea...

tare couchsurfing. tu ai facut sau doar ai primit?

Scoica spunea...

Toate experienta despre Paris e descrisa din prisma unui couchsurfer (deci am fost gazduita).