joi, 18 septembrie 2008

Cat valoreaza un permis auto?

In jur de 200 de euro. Acesta e noul pret. Cica se merita...vorba unui prieten "Dai un ban pentru un permis pe care-l ai toata viata". E un cerc mic si strans. Instructorul te baga-n sperieti in timpul scolii, iti explica ce si cum, cum n-o sa iei tu permisul pentru ca altii vor da spaga si ca na, n-ai incotro si daca dai si tu...sigur il iei. In fine, te convinge...si te apuci de strans bani.
La examen: mergi in linie dreapta, fara oprire, 100 de metri. Gata, ai permis!

Sa ai grija sa nu-l dai

Azi dimineata. Ora 9.02. Aeroportul Baneasca (da, ala cu sala de asteptare ca-n gara). Se rateaza intrarea regulamentara pe aleea din fata aeroportului si se porneste pe contrasens. Domnu' politist apare. Ii dai permisul, talonul si buletinul si scuzele balbaite.Degeaba.

In biroul albastru:

Politistul mazgaleste amenda. Tu iti rozi unghiile, spui rugaciuni si te gandesti deja la inghesuiala din tramvai, la aerul irespirabil din metrou si la coatele pe care ai sa le primesti in burta.

Incep "discutiile"

Se bate un apropo si se lanseaza o propunere "Am la mine doar 1 milion 700''. Politistul e prompt "Ti-am cerut eu vreun ban?". Vorbeste ca sa-l auda urechile din pereti. Iti explica ca se rezolva, da intr-un asa hal incat oricat de prost ai fi, te prinzi ca tre sa-i dai bani. Te intreaba ce cauti pe aici, incotro? Urmatorul loc de intalnire: in aeroport.

Aeroportul Baneasca-sala de asteptare

Politistul iti face semn discret ca nu se atinge de bani: "La barman.." Te invarti pe calcaie si te indrepti catre bar. Nu, nu vrei un fresh de portocale si nicio cafea. "1 milion jumatate pentru domnul politist". Nu, n-ai licitat nimic, tocmai ti-ai varsat banii de bere pe-o luna pe-o tejghea jegoasa. Barmanul ia bani si-i pune in buzunar. Bani-s spalati bine. Tu inghiti in sec.

In caz de coruptie, spargeti gheata! 0800 806 806

Niciun comentariu: