duminică, 11 octombrie 2009

Stiu, stiu...e vorba despre CEVA

Si totusi e vorba despre energie regenerabila, despre faptul ca nu mai vrem centrale nucleare si despre faptul ca nu planuim in viitorul apropiat sa ne luminam cu deseuri radioactive.

Clujul merge incet. Oamenii parca abia s-au trezit din somn si la 3 dupa masa. Cand ii opresti pe strada si le vorbesti grabit despre centrale nucleare, deseuri radioactive de uraniu si energie regenerabila, te privesc ciudat, apoi te roaga sa repeti. Fiecare clujean are insa minima doza de bun simt incat sa te asculte.


Bucuresti
In Bucuresti cand ii spui cuiva ca militezi pentru energie regenerabila in defavoarea celei nucleare, reactiile bizare iti taie toate argumentele. In Bucuresti “Nu” e NU! N-ai cum sa convingi un bucurestean ca energia nucleara e rea, cand el se crede destept si are impresia ca Romania ar trebui asezata-n Sahara ca sa avem panouri solare si mori de vant.
Una dintre cele mai savuroase replici s-a rezumat la “N-am timp” ...”Haideti sa va spun despre ce e vorba...”....”Stiu, stiu...e vorba despre ceva”

Daca si tu crezi ca e timpul sa opresti constructia altor centrale nucleare in Romania. Daca si tu crezi ca a venit vremea investitiilor in energie regenerabila (btw Romania e pe locul 3 in Europa ca potential de energie verde). Semneaza acum petitia Greenpeace impotriva energiei nucleare!

Niciun comentariu: