marți, 8 septembrie 2009

Flag Hostel-Varna Bulgaria

Ruse
O sala de asteptare mare si rece, frumoasa ca o curte regeasca si pustie precum o gara. Sala de asteptare din Ruse. Cativa dintre prietenii mei joaca ping-pong pe pardoseala din marmura. Din ora-n ora o voce zgronturoasa te trezeste. Prima mea noapte dormita in gara. 7 ore de asteptare.

Flag Hostel m-a dezamagit in primele 10 minute. Prea multi bani pentru nimic: 5 saltele,5 perne,5 prieteni si 5 cersafuri. Doua felii de paine prajita mai tarziu, putin gem si o cafea m-au facut sa-mi schimb parerea.
Dave, patronul hostelului, e ciudat de interesant. E un barbat trecut bine de 45-50 de ani, cu burta de bere si par carunt, rumenit de soare, si cu un puternic accent british. Spune “shit” mai des decat spune “Hello”.
Povestea faimosului hostel incepe prin 2002 cand Dave a cumparat hostelul de la un neamt ce-si dorea cu ardoare sa se pensioneze. Acum, Flag Hostel primeste turisti din toata lumea. Majoritatea celor care ajung aici vin fie pentru ca au auzit ca-i cel mai bun loc unde poti gasi distractie, bere gratis, si-un pat bun pentru trezirea de dupa.

Da, e adevarat la Flag Hostel primeste bere gratis in fiecare seara si vodka in fiecare dimineata. Filosofia lui Dave e simpla; “Da-le oamenilor ceva in schimb pentru banii lor”. Si totul se aplica aici. Dar Dave iti da bere gratis in fiecare seara nu pentru aburii de alcool, ci pentru socializare, pentru a-i aduna pe toti la un loc, pentru a lega prietenii. Cei mai multi revin la Flag Hostel.

Mic dejun la Flag Hostel
Cum te trezesti de dimineata primesti o cana de ceai, niste paine prajita si gem. Toate acestea din partea casei, plus niste vodka pentru doritori. In bucatarie e mult soare, o masa rotunda si multi turisti din toate colturile lumii. Tu, te simti ca acasa, intre prieteni. Dave se invarte de colo-colo si-si serveste oaspetii cu paine prajita.

NB! Varna e atat de ieftina incat poti manca 2-3 feluri de mancare pentru 5 leve (cam 3 euro)

Un comentariu:

elis spunea...

Good photo choice ;) Alice happy