miercuri, 22 iulie 2009

Venetia II

Venetia e ca o rochie de matase si catifea: colorata, fina la atingere si surprinzatoare.

Aleile mici si intortocheate, labirintul de ape, podurile desprinse din cartile de povesti, gondolierii seducatori, toate acestea sunt pagini din albumul Venetiei.

Mireasma Venetiei iti va ramane intiparita-n simturi si n-o vei uita, pentru ca Venetia e mai mult decat un oras frumos, o iubire de-o vara sau o gondola plutitoare. Trebuie sa-ti scalzi picioarele-n "marea Venetiei" sa intelegi de ce n-ai mai vrea sa mai pleci niciodata. Si, ar trebui sa-ti vezi uimirea de pe chip cand vei zari pentru prima oara Venetia.

Cel mai bun lucru pe care-l poti face in Venetia e sa-ti arunci ghidul, hartile si sa dai uitarii tot ce-ai stiut vreodata despre acest oras. Rataceste-te pe strazi pana vei obosi, si-ti vei dori o inghetata.


TIPS!
  • Nu rata plimbarea cu vaporasul (6,5 euro/1 h)
  • In timpul zilei te poti ascunde de soare in parcul Arsenale
  • Savureaza o inghetata cu aroma de pene galben si visine-nu-i vei uita gustul (preturi intre 1,5 euro si infinit)
  • Incearca marea care scalda zidurile Venetiei
  • Nu uita ca nimic nu e gratis in Venetia, nici macar WC-ul; pregateste-te sa platesti de fiecare data 1,5 euro sau sa-ti faci abonament :)
  • O plimbare cu o gondola costa intre 50-100 euro. Partea buna e ca intr-o gondola incap cel putin 4 oameni.

Stiai ca?
In Venetia exista un numar limitat de licente pentru gondole, si, de regula, aceasta se transmite din tata-n fiu. Numai cei nascuti in Venetia pot fi gondolieri.

PS: Abtine-te sa faci o cerere in casatorie in Venetie. It's so cliche...

Niciun comentariu: